ARENA CINEPLEX | RODA CINEPLEX | MOBIL3DCINEMA
“Cinema is a matter of what's in the frame and what's out”
― Martin Scorsese
CONTACT INFO

SVEČANA PREMIJERA FILMA NE IGRAJ NA ENGLEZE 11. MAJA

Svečana premijera uz prisustvo dela autorske i glumačke ekipe u sredu, 11. maja u Areni Cineplex

Svečana premijera filma “Ne igraj na Engleze” reditelja Slobodana Pešića biće održana u sredu, 11. maja u 20:30h u bioskopu Arena Cineplex, uz prisustvo dela autorske i glumačke ekipe. Karte su u prodaji.
„Ne igraj na Engleze“ je orginalni, beogradski, mangupski film o trojici drugara, koji stavljaju na kocku svoju ljubav, veru, nadu i prijateljstvo. Iz komedije u parodiju i nazad, film vas vozi (bukvalno) kroz drugačiji i neobičniji Beograd. Kako pišu Film Star magazin i Immigrant Daily u svom kulturnom dodatku, reditelj se probudio posle tridesetogodišnje filmske kome i snimio, što bi Pajtonovci rekli: „A sada, nešto sasvim drugačije“. Nešto što ne postoji u srpskom filmu i ne liči ni na jedan drugi (srpski) film.


„Izgleda da ćete morati da pogledate film i sami odlučite. Ipak je to film sa geografskim poreklom u kome samo jedna obična reč ima više od 100 značenja. A film počinje i završava sa njom…”, tvrdi reditelj Slobodan Pešić.


„Ne igraj na Engleze“ prati trojicu dugogodišnjih prijatelja Buleta, Piksija i Pauna koje povezuje zajednička strast prema klađenju na rezultate utakmica engleske fudbalske lige. Tokom samo jednog poluvremena, prelazeći iz komedije u dramu i nazad, neizvesnost rezultata će izbaciti nenadano na površinu sav “prljav veš” njihovog odnosa.
Glavne uloge u filmu tumače Ivan Tomić, Daniel Sič i nedavno preminuli Marko Živić. Ostale uloge u filmu snimljenom na osnovu istoimene kultne pozorišne predstave tumače Isidora Građanin, Frano Lasić, Vesna Čipčić, Milorad Kapor, Marija Vicković, Pavle Veselinović, Mariana Aranđelović, Đorđe Kreća i Irena Mišović.
Reditelj Slobodan Pešić ujedno je napisao i scenario na osnovu dramskog teksta Vladimira Đurđevića. Direktor fotografije je Predrag Bambić, montažer Milan Jakonić, kostimograf Dragica Laušević, dizajner zvuka Velibor Hajduković. Originalnu muziku iz filma je komponovao i dirigovao Duško Gojković (u izvođenju RTS Big Benda), što je prvi put da neko koristi njegovu muziku u filmu. Film je snimljen u produkciji producentske kuće Eden Rock production, a producent filma je Ivana Pešić.

 



comments powered by Disqus

DANAS NA REPERTOARU 16.04.2024.

PRISILA

Monkey Man

RADNIČKA KLASA IDE U PAKAO

ISTERIVAČI DUHOVA: LEDENA PRETNJA

Godzila x Kong: Novo carstvo 2D

PRVO PREDSKAZANJE

VAU VAU ZVEZDA 2 (sinhronizovano)

ZA DANAS TOLIKO

Godzila x Kong: Novo carstvo 3D

ARTUR KRALJ

Baba Jaga (sinhronizovano)

Dina:Drugi deo

Kung Fu Panda 4 (sinhronizovano)

RUSKI KONZUL

JORGOVANI

NEDELJA

Preuzmi aplikaciju

Arena cineplex brzi repertorar