ARENA CINEPLEX | RODA CINEPLEX | MOBIL3DCINEMA
“Cinema is a matter of what's in the frame and what's out”
― Martin Scorsese
CONTACT INFO

PRVI SRPSKI 3D FILM PETI LEPTIR STIGAO U BIOSKOPE

Ne propustite prvi srpski 3D film na velikom platnu, sjajnu glumačku ekipu i odlične 3D efekte
Film Peti leptir snimljen je prema bestseler romanu Uroša Petrovića koji  upravo doživljava deseto izdanje. Snimanje je obavljeno na lokacijama u Beogradu i na Tari tokom jula i avgusta meseca. Film je režirao Milorad Milinković (Mrtav ladan, Potera za Srec(k)om, ÄŒitulja za Eskobara) a glumačka podela je interesantna kombinacija nekih od najiskusnijih glumačkih zvezda (Tanja Bošković,Mihajlo Janketić, Marko Nikolić) i početnika koji se prvi put pojavljuju na filmu u ulogama dečjih junaka (Ognjen Orešković, Petar Racić, Marija Radojković, Mihajlo Milidragović). Ekipu kompletiraju Jelena Đukić, Ljubomir Bandović i Goran Radaković. Poseban kuriozitet je da se u filmu pojavljuju i Lana Karaklajić, ćerka Tanje Bošković, Marko Janketić, sin Miše Janketića, kao i Mina Nikolić, ćerka Marka Nikolića.
 
Iako je roman Peti leptir pisan pre svega za decu, tekst je u prilagođavanju za drugi medij pretrpeo adaptaciju kojom su potencirani filmičniji segmenti romana, čineći ga tako interesantnim za sve generacije gledalaca. Ova moderna bajka sa elementima avanture i mitske borbe dobra i zla, vodi nas u jedan magični svet do granice onostranog, u kome će Aleksa, dečak sa darom čistih očiju, odigrati svoju najvažniju ulogu u životu.
 
Upotreba 3D tehnologije, prvi put u srpskom filmu, dobila je puno opravdanje zbog spektakularnih pejzaža planine Tare i velike pažnje posvećene scenografiji, tako da film predstavlja i vizuelni doživljaj.
 
Posle premijere u Sava centru, sledi premijera u Novom Sadu, 24. decembra, a od 25. decembra film ulazi u redovnu distribuciju tokom koje će i gledaoci van multipleksa u većim gradovima, biti u prilici da film gledaju u 3D verziji posredstom mobilnih 3D projektora, tako da će film videti gledaoci u gotovo svim gradovima u Srbiji.  
   
SINOPSIS:
 
Aleksa, trinaestogodišnjak bez roditelja, zajedno sa svojim prijateljima iz Doma za nezbrinutu decu biva upleten u misterioznu igru sa onostranim, iza koje stoji zli mag, advokat Jovica Vuk. Lukavi starac koristi vidovitog dečaka da dopre do Zlodolaca, pripadnika tajnog reda srednjovekovnih ratnika kadrih da vidaju smrtonosne rane i tako menjaju tok istorije. 
Očajnički želeći da se domogne njihove tajne besmrtnosti, Jovica Vuk sa hordom svojih jezivih poslušnika kreće na mistične vitezove. Tu, na drevnim vrletima planine Tare, dogodiće se nešto što niko nije očekivao...
 


comments powered by Disqus

DANAS NA REPERTOARU 19.04.2024.

TAČKA POVRATKA

NINA I JEŽEVA TAJNA (sinhronizovano)

PRISILA

Monkey Man

RADNIČKA KLASA IDE U PAKAO

ISTERIVAČI DUHOVA: LEDENA PRETNJA

Godzila x Kong: Novo carstvo 2D

PRVO PREDSKAZANJE

ZA DANAS TOLIKO

ARTUR KRALJ

Baba Jaga (sinhronizovano)

Dina:Drugi deo

Kung Fu Panda 4 (sinhronizovano)

RUSKI KONZUL

JORGOVANI

NEDELJA

Preuzmi aplikaciju

Arena cineplex brzi repertorar