ARENA CINEPLEX | RODA CINEPLEX | MOBIL3DCINEMA
“Cinema is a matter of what's in the frame and what's out”
― Martin Scorsese
CONTACT INFO

U PRODAJI KARTE ZA SVEÄŒANU PREMIJERU FILMA KOZJE UÅ I

Uz prisustvo glumaca i autora, svečana premijera filma Kozje uÅ¡i zakazana je za 26.04. u 20:30h u Areni Cineplex. Karte su u prodaji!
Dugometražni igrani film “Kozje uši” reditelja Marka Kostića, nastao je po istoimenom romanu Vladislave Vojnović.
Ova uzbudljiva priča govori o borbi za opstanak. Glavnu junakinju baba Stojanku, koju je živopisno dočarala Gorica Popović, sticajem okolnosti iz grada i studija, život je vratio u rodno selo. Sada, u svojim šezdesetim godinama, u južnom Banatu odgaja unuke, četrnaestogodišnju Sofiju i osmogodišnjeg Stevana, čiji su roditelji otišli u inostranstvo trbuhom za kruhom. Sa ćerkom koja je davno otišla u Ameriku, baba Stojanka nema kontakt već godinama i pati zbog toga.
 
Iako rođena u selu, Stojanka se ne uklapa u tipičan seoski milje, pa će njen karakter u sudaru sa sredinom u kojoj živi dati mnogo povoda za smeh, a film čini niz zanimljivih situacija jer Stojanka pokušava da preživi kako zna i ume. Sin i snaja ne šalju pare, a i retko se javljaju, pa baba Stoja, kroz niz tragikomičnih situacija, pokušava da kupi unuci nove patike, unuku željeni bicikl, popravi krov na kući koji prokišnjava, zaradi gledajući u šolju za pare, nameštajući iščašene ruke i noge, ostavljajući zamke za zečeve u šumi... 
Ova dirljiva priča prati borbu jedne bake sa surovom dašanjicom i svim pritiscima društva u kojem živimo…
 
U filmu, kao i romanu, svoje mesto naći će i Stojankina neprežaljena ljubav iz mladosti, seoski sveštenik, lovac, odbegla deca, ali i "Bitlsi", jer od čoveka sa kojim je ostala trudna baba Stojanka, kao uspomenu, ima samo jednu polomljenu singl ploču.
 
Uz Goricu Popović, zapažene uloge ostvarili su Slobodan Ćustić, mlada glumica Milica Spasojević, Nikola Kojo, a igraju i braća Sergej i Branislav Trifunović, otac Tomislav Trifunović, Goran Radaković, Anđelka Prpić, Ivan Mihailović…
 
Scenario potpisuje autorka romana Vladislava Vojnović, koja je ujedno i producent ovog ostvarenja uz direktora fotografije Miloša Spasojevića. 
Scenograf filma je Dejan Anđelković, kostimograf Boris ÄŒakširan, autor muzike Aleksandar Habić, montažu potpisuju Almir Kenović i Petar Jakonić.
 


comments powered by Disqus

DANAS NA REPERTOARU 19.04.2024.

TAČKA POVRATKA

NINA I JEŽEVA TAJNA (sinhronizovano)

PRISILA

Monkey Man

RADNIČKA KLASA IDE U PAKAO

ISTERIVAČI DUHOVA: LEDENA PRETNJA

Godzila x Kong: Novo carstvo 2D

PRVO PREDSKAZANJE

ZA DANAS TOLIKO

ARTUR KRALJ

Baba Jaga (sinhronizovano)

Dina:Drugi deo

Kung Fu Panda 4 (sinhronizovano)

RUSKI KONZUL

JORGOVANI

NEDELJA

Preuzmi aplikaciju

Arena cineplex brzi repertorar