ARENA CINEPLEX | RODA CINEPLEX | MOBIL3DCINEMA
“Cinema is a matter of what's in the frame and what's out”
― Martin Scorsese
CONTACT INFO

PREMIJERA FILMA VARVARI 5.09. U ARENI CINEPLEX

Pogledajte snažnu tinejdžersku dramu o odrastanju u svetu bez perspektive i vođi navijača koji je rastrzan između uslovne kazne, porodičnih problema i tajne veze sa devojkom jednog od fudbalera.
Varvari, snažna tinejdžerska drama o odrastanju u svetu bez perspektive, portret su jedne mlade generacije koja stasava u društvu izgubljenih vrednosti. Junak filma "Varvari“, Luka, je mladić na pragu punoletstva koji, zajedno sa svojim najboljim drugom Flešom, vodi navijače lokalnog drugoligaškog tima iz Mladenovca. Rastrzan između uslovne kazne, porodičnih problema i tajne veze sa devojkom jednog od fudbalera, Luka očajnički pokušava da pronađe svoje mesto u okruženju. Na dan demonstracija (17. februara 2008. godine), nakon što je Kosovo proglasilo nezavisnost, Luka koristi organizovan prevoz da iz Mladenovca dođe u Beograd. I dok huligani divljaju po ulicama, Luka skuplja hrabrost da konačno upozna oca koji ga je napustio pre više godina.
 
Dosadašnja pažnja publike i reakcije na film pokazuju da su autori uspeli da politiku i stereotipe o huliganima stave u drugi plan i da snažno stanu iza svojih mladih likova, saosećaju sa njima i brane ih. Ovo je prepoznao i prestižni filmski magazin The Hollywood Reporter u kojem piše da „za razliku od glavnih likova u filmu, sam film tačno zna šta radi i kuda ide“. ÄŒasopis posebno hvali i pojavu naturščika Željka Markovića, kojeg su drugi novinari ranije uporedili sa mladim Robertom de Nirom, a napominje se i realistični pristup kojim je reditelj Ivan Ikić ove zanimljive likove otrgnute od stvarnosti  „oživeo u filmu“.


comments powered by Disqus

DANAS NA REPERTOARU 29.03.2024.

Godzila x Kong: Novo carstvo 2D

VAU VAU ZVEZDA 2 (sinhronizovano)

ZA DANAS TOLIKO

UKUS LJUBAVI

Godzila x Kong: Novo carstvo 3D

ARTUR KRALJ

Baba Jaga (sinhronizovano)

48 SATI I 1 MINUT

AMELIJINA DECA

Kung Fu Panda 4 3D (sinhronizovano)

ŠKOLA MAGIČNIH ŽIVOTINJA 2(sinhro.)

Dina:Drugi deo

Kung Fu Panda 4 (sinhronizovano)

RUSKI KONZUL

JORGOVANI

KUCE U OPERI (sinhronizovano)

LESI: NOVA AVANTURA (sinhronizovano)

NEDELJA

Preuzmi aplikaciju

Arena cineplex brzi repertorar