ARENA CINEPLEX | RODA CINEPLEX | MOBIL3DCINEMA
“Cinema is a matter of what's in the frame and what's out”
― Martin Scorsese
CONTACT INFO

FILMSKI FESTIVAL SLOBODNA ZONA OD 5. DO 8.11. U ARENI CINEPLEX

Slobodna Zona će u Novom Sadu biti otvorena 5.11. u 20:30h u Areni Cineplex dokumentarnim filmom o kojem se dugo pričalo, EJMI.Karte su u prodaji!
Filmski festival Slobodna Zona će u Novom Sadu biti otvoren 5. novembra u 20:30 časova u Areni Cineplex. Festival će otvoriti dokumentarni film o kojem se dugo pričalo, EJMI.
 
Pored filma Ejmi, u Areni Cineplex će od 5. do 8. novembra biti prikazana još tri sjajna filma - Taxi, Ja, Erl i devojka koja umire i Mustang.
 
EJMI
Film Ejmi (Amy) reditelja Asifa Kapadie pripoveda priču o sada već legendarnoj pevačici Ejmi Vajnhaus. Film se pretežno oslanja na arhivske snimke koje do sada niste imali prilike da vidite, ali i njene do sada neobjavljene pesme. Film počinje sa insertima njenog kućnog videa kada je imala samo četrnaest godina. Kapadia je za potrebe snimanja filma obavio preko 100 intervjua sa rodbinom i prijateljima Ejmi Vajnhaus želeći da pronikne u suštinu njenog života i da ga osvetli sa različitih strana.
 
TAXI
Šta da radi reditelj kome nije dozvoljeno da snima filmove? Da prizna realnost, promeni profesiju i postane taksista? Ili da se pretvara da je taksista i da snimi film uprkos svemu? Džafar Panahi je uradio upravo ovo drugo i sada Vas poziva na nezaboravnu vožnju ulicama Teherana da po ceni bioskopske karte upoznate njegove stanovnike kroz likove Panahijevih putnika.
 
 
JA, ERL I DEVOJKA KOJA UMIRE
Ja, Erl i devojka na samrti je neobična smešno- ozbiljna priča o tome kako preboleti male i velike stvari u životu, preživeti srednju školu i postati čovek. Greg, učenik četvrte godine srednje škole, uspešno izbegava da na bilo koji način bude primećen i tek će ga insistiranje roditelja da “pravi društvo” školskoj drugarici oboleloj od leukemije izbaciti iz ravnoteže koju je tako brižljivo godinama gradio. Rejčel će uz njegovog neobičnog prijatelja Erla biti prva osoba koja shvata da se iza Gregove ironije i samosažaljenja krije veliki talenat. Greg i Erl snimaju parodije remek-dela svetske kinematografije menjajući im naslove tako da zvuče sto luđe, a zatim snimaju filmove tako da odgovaraju tim naslovima. 
 
MUSTANG
Savremena drama koja istražuje suprotnosti religije i sekularizma, tradicije i modernizma, kroz pricÌŒu o pet tinejdžerki koje žive u udaljenom selu u severnoj Turskoj. Lale i njenih pet sestara se vraćaju kući iz škole i bezazleno se igraju sa decÌŒacima. Ali nemoralnost njihove igre pokreće skandal koji će imati neocÌŒekivane posledice. PorodicÌŒni dom se postepeno pretvara u zatvor, poducÌŒavanje kućnim poslovima zamenjuje školu i udaje pocÌŒinju da se ugovaraju. Pet sestara kojima je zajednicÌŒki slobodarski duh, pronalaze nacÌŒin da zaobiđu ogranicÌŒenja koja su pred njih postavljena.

comments powered by Disqus

DANAS NA REPERTOARU 25.04.2024.

SEĆANJE

RIVALI

PORODICA X ŠPIJUNA ŠIFRA: BELO

KASKADER

NINA I JEŽEVA TAJNA (sinhronizovano)

ISTERIVAČI DUHOVA: LEDENA PRETNJA

Godzila x Kong: Novo carstvo 2D

PRVO PREDSKAZANJE

ZA DANAS TOLIKO

Baba Jaga (sinhronizovano)

Dina:Drugi deo

Kung Fu Panda 4 (sinhronizovano)

RUSKI KONZUL

JORGOVANI

Preuzmi aplikaciju

Arena cineplex brzi repertorar