ARENA CINEPLEX | RODA CINEPLEX | MOBIL3DCINEMA
“Cinema is a matter of what's in the frame and what's out”
― Martin Scorsese
CONTACT INFO

44. FEST U ARENI CINEPLEX

Arena će i ove godine biti novosadski domaćin međunarodnog filmskog festivala FEST. Dan nakon početka 44. FESTa u Beogradu, Novosađani će imati priliku da pogledaju sjajne filmove od 27.02. do 7.03.
Arena Cineplex će i ove godine biti novosadski domaćin međunarodnog filmskog festivala FEST. Dan nakon početka 44. FEST-a u Beogradu, Novosađani će imati priliku da pogledaju pažljivo odabrane filmove različitih programskih celina. FEST u Novom Sadu biće održan od 27. februara do 7. marta u najvećoj sali, uz dve projekcije dnevno, od 19 i 22 časa. Karte, čija cena iznosi 350 dinara, puštene su u pretprodaju i mogu se nabaviti na blagajnama Arene Cineplex u Novom Sadu.
 
Prošlogodišnji FEST obeležile su brojne novine, koje od ove godine već možemo zvati standardom najvećeg filmskog festivala u regionu. I ove godine najbolji filmovi će biti nagrađivani u tri takmičarska programa. Za kvalitet filmova pobrinuo se umetnički direktor Jugoslav Pantelić, kao i selektor programa Granice, Thrills & Kills i Microwave - Mladen Đorđević. ÄŒast da otvori festival imaće debitantski film Vlažnost reditelja Nikole Ljuce. 
 
U Glavnom takmičarskom programu naći će se 15 filmova iz 13 zemalja: Francuske, Irana, Nemačke, Mađarske, Norveške, Izraela, Meksika, Vijetnama, Italije, Hrvatske, Gvatemale, Bugarske i SAD. 
 
“U većini filmova tematski dominira buđenje pojedinca koji je sebi nametnuo ulogu epizodiste ili statiste, a onda isprovociran spletom okolnosti odluči da zgrabi sudbinu u svoje ruke i postane glavni glumac svog života”, kaže umetnički direktor Jugoslav Pantelić.  Internacionalni petočlani žiri odlučivaće o nagradama u kategorijama: najbolji film, najbolji scenario, najbolja režija, najbolja muška uloga, najbolja ženska uloga i najbolji debi a biće dodeljena i nagrada žirija. Najbolji film poneće nagradu Beogradski Pobednik.
 
Pored zvaničnih nagrada žirija, biće dodeljena nagrada Nebojša Đukelić, nagrada FIPRESCI žirija, a od ove godine i nagrada FEDEORA žirija, udruženja filmskih kritičara Evrope i Mediterana. Dobitnici nagrade Beogradski Pobednik za životno delo i izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, biće naknadno objavljeni, kao i dobitnik nagrade počasni Beogradski Pobednik za za dosadašnje stvaralaštvo.
 
U glavnom programu van konkurencije naći će se i favoriti za Oskara kao što su Bruklin, Kerol, Pod lupom, Dankinja, Trambo i Sikario. Tu su i najnovija ostvarenja dobro poznatih reditelja, kao što su Kraljica Pustinje Vernera Hercoga, 99 Domova Ramina Bahranija, Ave Cezare Itana i Džoela Koena, Mladost Paola Sorentina, Nerazuman čovek Vudi Alena, Jastog Jorgosa Lantimosa, Komuna i Daleko od razuzdane gomile Tomasa Vinterberga, Ubica Hu Hsiao Hsiena, Imati 17 godina Andre Tešinea...

comments powered by Disqus

DANAS NA REPERTOARU 28.03.2024.

Godzila x Kong: Novo carstvo 2D

VAU VAU ZVEZDA 2 (sinhronizovano)

ZA DANAS TOLIKO

UKUS LJUBAVI

Godzila x Kong: Novo carstvo 3D

ARTUR KRALJ

Baba Jaga (sinhronizovano)

48 SATI I 1 MINUT

AMELIJINA DECA

Kung Fu Panda 4 3D (sinhronizovano)

ŠKOLA MAGIČNIH ŽIVOTINJA 2(sinhro.)

Dina:Drugi deo

Kung Fu Panda 4 (sinhronizovano)

RUSKI KONZUL

JORGOVANI

KUCE U OPERI (sinhronizovano)

LESI: NOVA AVANTURA (sinhronizovano)

NEDELJA

Preuzmi aplikaciju

Arena cineplex brzi repertorar